Telefon: 603 285 220

E-mail: kontakt@formspaw.pl

ul. Ogrodowa 29

38-483 Milcza
previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

GRILLE GRILL-WĘDZARNIE

usługi spawalnicze Krosno, balustrady Krosno, barierki Krosno, destylatory Krosno, zbiorniki Krosno, spawanie Krosno

 

                                                                              CHROMONIKLOWA GRILL-WĘDZARNIA

Grill-wędzarnia w całości wykonana z materiałów kwasoodpornych.
Specyfikacja ogólna:
– Wysokość: 170 cm.
– Długość: 170 cm.
– Szerokość: 67 cm./ rozstaw kółek , średnica rury (bbq) : 40 cm.
Grillo-wędzarnia składa się z trzech elementów:
Paleniska,
Części grillowej lub bbq.
Wędzarni lub bbq.
Palenisko:
Długość : 45 cm.
Średnica rury: 40 cm.
Ruszt paleniska: pręt ø8mm.
Ruszt do grilla/bbq: (35 cm x 39 cm)
Część grillowa lub bbq.
Długość: 80 cm.
Średnica rury: 40 cm.
Ruszt do grilla/bbq: 2 x (35cm x 39cm)
Kanał dymowy: 80 cm
Wędzarnia / BBQ :
Wysokość : 100 cm.
Szerokość: średnica rury : 40 cm.
Ruszt do bbq (okrągły) : 2 x ø 39 cm.
Pręty do wędzenia : 2 x fi 12
Odpływ skroplonej wody z sadzą, tłuszczu.
Opis urządzenia: Konstrukcja grillo-wędzarni montowana w układzie liniowym przypominającym kształt ( lokomotywy ). Grillo-wędzarnia -w całości wykonana jest z materiałów nierdzewnych, kwasoodpornych OH18N9 . Posiada dwie nóżki z kółkami oraz dwie bez kółek. Posiadają dwa termometry w skali = (Celsjusza C ˚i Fahrenheita F˚

Przeznaczony do użytku przy domowego, małe restauracje, tarasy przydomowe, restauracyjne, agroturystyka. Grillo-wędzarnia posiada moduł wędzarniczy, o średnicy: 40 cm.
Obróbka termiczna może odbywać się poza paleniskiem. Palenisko posiada drzwiczki z wyciętym otworem w którym zamontowany jest szyber (zasuwa) do regulacji temperatury. Nad paleniskiem zamontowana jest półka o wymiarach : 20x25cm. służąca do postawienia garnka, patelni i.t.p.
Jako źródło temperatury wykorzystujemy drewno liściaste – najlepsze buk, olcha, suche, sezonowane. W trakcie obróbki termicznej nie ma kontaktu tłuszczu z żarem, tłuszcz spływa specjalnymi kanałami do wiaderka i dalej jest usuwany.
Doskonały do obróbki termicznej w systemie BBQ – powolna obróbka produktów w niskich temperaturach pod przykryciem – długo. Idealny do obróbki termicznej: steków wołowych, burgerów, żebra wołowego, łopatka, szynka wieprzowa – duże gabaryty  a ponadto do wędzenia różnych produktów ryb, kiełbasy, mięsa itp. i itp.